Mat er en viktig del av en retreat!

Gjennom maten opplever vi Guds godhet og omsorg for oss. Han vet hvor avhengig vi er - av mat og av Ham som metter både kropp og sjel. Derfor legger vi mye ressurser i maten. Husfolket vårt tilbereder måltidene hver dag både til hverdag og fest. 

 
IMG_8328.jpg

Allergier

Glutenfritt, laktose- eller melkefritt, vegetarmat eller sukkerfri. Vi vil gjerne lage den maten til deg som du trenger. Bare gi oss beskjed ved at du forteller oss hva du tåler eller hva du må ungå -gjerne i god tid på forhånd. Når du har en veldig spesiell diett hvor du følger et bestemt opplegg er det greit å skjekke om det lar seg gjøre.

DSC_0033.jpg

Variasjon

Hos oss finner du et variert kosthold. Ved siden av kylling, rødt kjøtt og fisk, serverer vi vanligvis to vegetarretter til middag i uken. Både middag og kveldsmat er varme måltider. Alle måltider serveres med grønnsaker og frukt. Hjemmelagede kaker og desserter står ofte på menyen. En av favorittene er vår blåbærpai med bær som er plukket i egen skog. 

DSC_2649.jpg

Måltid

Måltidene blir til møtepunktet både når de er “vanlige“, med musikk eller helt stille . Vi samles til frokost, middag og kveldsmat hver dag. I tillegg serverer vi ofte kaffe med noe godt til på formiddagen og ettermiddagen. Vi har mer og mer godt over til å lage rettene fra bunnen av. Ekte potetmos, hjemmelaget pizza- og paibunn, selvrensede høner er eksempler på det.

IMG_0405.jpg

Mat på familieretreat

Vi lager ganske “vanlig“ og familievennlig mat. Her finner de fleste barn noe de liker å spise. Vi har mikrobølgeovn på Nylia og Herrens Låve for tilberedning av melk og mat til de minste. Bare spør husfolket hvis du lurer! Ta kontakt ved allergier eller andre spesielle behov.


IMG_1777.jpg

Lias forbruksfilosofi

Kortreist - matsvinn - Fairtrade

 

Kortreist

Vi er opptatt av hvor råvarene våre kommer ifra og vi velger ofte den lokale varianten: Egg fra gården på andre siden av storsjøen, egne griser, kjøtt fra Rendalens kjøttfabrikk, flattbrød fra vår lokale produsent, rabarbra av egen hage og elg og bær av egen skog.

Matsvinn

Har vi lagt for mye mat så har vi gode rutiner for å unngå at det havner i søpla: vi fryser den ned eller lager nye retter. Om sommeren har vi griser som blir glade når vi ha noe til overs for dem.

Fair trade

Lia Gård er medlem i “Friends of fairtrade- Norge”. All kaffen som vi serverer er fair handled kaffe og du kan velge en fair handled sjokolade til salgs hos oss.