Med hele familien på Lia Gård

Vår retreatvirksomhet startet med familier! Og det fortsetter å være en sentral del av vårt program. Vi er opptatt av at familien skal ha god tid til å være sammen. Når det ikke er noen oppvask som venter, en arbeidsbunke som skulle vært gjort, en telefon som piper – er det lettere å være tilstede.

Vi har alt utstyr som trengs; babystoler, stellebord, babyseng, puter og dyner til de små, lekerom, lekeplass og barnevakter. Vi har også en barnevogn og bæresele som kan lånes for turer i området. Ta kontakt før ditt besøk om du har noen spesielle behov eller har spørsmål slik at vi kan tilrettelegge best mulig for din familie.

 
_IAV9010.JPG

tid til hverandre

“Å være der man faktisk er”.

Det ligger en egen hvile i å kunne gå ut av den vante rollen sin; det å få lov til å bare være seg selv med familien på et nytt sted. Av og til sier vi med et glimt i øye: «Vi har et hemmelig ønske for dere på denne retreaten: at dere ikke skal bli kjent med noen nye». Her skal våre gjester få komme som de er og ha fokus på seg selv, egen familie og Gud. Mange blir likevel kjent på retreater og barna knytter ofte sterke bånd til hverandre gjennom gruppene og i fritiden.


DSC_0406.jpg

skjermtid

Vi oppfordrer alle - både voksne og barn- til å skru av alle skjermer under retreaten eller, til og med, la iPaden ligge hjemme. Med flotte lekeareal inne og ute er det mer enn nok å finne på. Det er også mulighet for å gå på korte og lange turer i skogen. På sommeren er sportsplassen med fotballbane, volleyballplass, basketballbane og sandkasse et deilig sted å være. Når det regner har vi bordtennisrommet og stort lekerom med spill, leker og bøker.


IMG_6048.jpg

grupper for Barn og ungdom

Mens de voksne har tid til stillhet, bibelmeditasjon og bønn, er barna i grupper. Barna blir delt inn i små grupper etter alder og får sine egne gruppeledere. I gruppetiden får barna et møte med den samme bibelteksten som de voksne bruker i bibelmeditasjonen.

 

Baby & SMÅBARN

Allerede de aller minste har sin egen gruppe på en familieretreat. Vi tilbyr barnepass under meditasjonstiden som innebærer at vi kan trille en barnevogn når babyen skal sove og har kontakt med deg dersom babyen skulle trenge deg. Ellers prøver vi å skape trygge rammer for ditt yngre barn, sånn at det føler seg inkludert og sett av oss når vi er sammen i gruppa hvor vi leker, leser eller går ut for å besøke dyrene. Gruppeledere er ofte en erfaren voksen sammen med litt eldre tenåringer. Under stille måltidet og utover kvelden tilbyr vi barnavakt når de minste sover.

BARNEGRUPPER

Når de voksne samles, treffes de litt eldre barna (gjerne 4-7 år) i grupper på størrelsen av 5-8 barn) i hvert sitt grupperom for morsomt og lærerikt samvær med gruppelederne. Her er det frilek, lesestund, tegneverksted og sangstund. Vi prøver å la de små barna erfare aspekter ved bibelens tekst ved at de former eller skaper ting som har med budskapet å gjøre. Barna for god anledning til å knytte nye vennskap og nærmere kjennskap til Jesus. For de barna som ikke er på kveldsgruppe, gir vi tilbud om barnevakt inntil programmet for de voksne er slutt.

UNGDOMSGRUPPER

En av sommerretreatene er spesielt tilrettelagt for tenåringer, men det er også tenåringsgrupper på de andre familieretreatene. Også i disse gruppene blir det et møte med bibelteksten, delerunde og så mye morsomt rundt det. Ofte blir det en tur til en av kapellene og ned til Storsjøen. Men lek og et godt felleskap i gruppa, der alle kjenner seg inkludert, står veldig sentralt. De eldre barna og tenåringene ( 9-ca. 18 år) har en ekstra gruppesamling på kvelden.


IMG_0701.jpg

Apotek, lege og utstyr

I Koppang sentrum finner du legekontor og Boots apotek dersom du skulle trenge noe til medisinsk hjelp eller utstyr til barna. Vi har bleier og litt annet på Lia Gård og handler gjerne for deg ting på Coop eller Kiwi dersom du skulle ha glemt noe viktig.