Back to All Events

30-dagers Retreat. Ignatius av Loyolas Åndelige Øvelser


DSCF0385.jpg

«Få mennesker aner hva Gud kunne gjøre ut av dem,

om de bare uten forbehold ville overgi seg helt

i den guddommelige Mesterens hender,

så Han kunne forme deres sjeler.» 

Ignatius av Loyola          

En 30-dagersretreat med Ignatius Åndelige øvelser har sitt utgangspunkt i de åndelige øvelsene som Ignatius utviklet til et  slags « program», som gjennomføres i løpet av 30 dager. I til-  legg kommer det introduksjons- og avslutningsdager. Retreat-deltakeren møter sin veileder hver dag, for å dele sin bønne-erfaring og få tekster og øvelser til hjelp i prosessen videre      gjennom de 4 ukene (fasene).

 Retreatdagens rytme bygger på stillheten, den enkeltes bønne- og meditasjonstider, den daglige veiledningen, måltidene, nattverdgudstjenesten og felles stille bønn.

 Nødvendige forutsetninger for å delta:

* være fortrolig med å bruke Bibelen i bønn og refleksjon

* ha deltatt på en heltaus retreat, over minst en uke, med personlig veiledning i den ignatianske tradisjonen

* ha erfaring med å gå fast i åndelig veiledning over tid

 Den som skal være med på retreaten trenger å være tilstrekkelig uthvilt til å gå inn i de åndelige øvelsene. Man må være robust nok til å gå inn i en prosess som til tider kan være anstrengende både fysisk og mentalt, selv om det kommer til å være noen pauser i løpet av måneden. Det kreves også at den enkelte kan klare seg uten kontakt med familie og venner i denne perioden og å være uten tilgang til media (TV, aviser, internett, mobiltelefon osv) - selv om noe kan være mulig i løpet av pausedagene.

For den som ikke har anledning til å sette av en hel måned, vil det også være mulig å gjøre de Åndelige øvelsene oppdelt på tre 10-dagersretreater. Oppstarten skjer samtidig med
30-dagersretreaten. Ta kontakt for mer informasjon.

Veiledere på retreaten er Valfrid Botnen, Virve Tynnemark og Inger Liv Thaule, som alle har erfaring med å gi de Åndelige øvelsene. Retreaten er i samarbeid med Kompass i Sverige.

 For å søke, spør etter søknadsskjema fra

valfridbotnen@hotmail.com

For å få mer informasjon, kontakt:

retreat@liagard.no

                                                        

 PRIS:

 25.000 Norske kroner

 Er det spesielle forhold vi bør kjenne til, som for eksempel allergier, dietter, handikap, etc., ber vi om å få beskjed på forhånd.

Vi kan tilby glutenfri, melkefri og sukkerfri mat, samt  vegetarmat ved behov. Dette må avtales  på forhånd.

Earlier Event: November 30
Ignatiansk 5-dagers retreat