Pilegrim på Lia Gård og langs Østerdalsleden

00Rendalen_Fonnasfjellet_AsH_1000_575_90_s_c1.jpg

Velkommen til spennende pilegrimsvandring i vill og urørt natur langs Østerdalsledene til Trondheim

 
 

Det er mange stier som fører frem til målet, og på Lia Gård kan store og små ta staven i hånd og sette avgårde, i bønn og stillhet, ensomhet eller fellesskap. Eller kanskje bare stoppe opp en stund og hvile seg litt på ferden. Ta Rørosbanen fra Oslo S til Rena og vandre nordover. Eller ta Trysilekspressen fra Oslo S til Innbygda i Trysil og vandre nordover derfra. Østerdalsledene møtes ved Pilegrimsteinen i Rendalen og går som en led nordover til Trondheim. Østerdalsledene går i åpent skogsterreng, i fjell og små bygdesamfunn, krysser Forollhogna naturpark og ender i Trøndelags åpne landskap. Østerdalsledene egner seg utmerket for enkeltpersoner og smågrupper opptil 6 – 7 personer med enkel og rimelig overnatting og grei tilgang til mat.

Sjekk pilegrimsleden.no eller ta kontakt med retreat@liagard.no eller telefon til Lia Gård 62 46 65 00 for informasjon og vandringshjelp.

Pust i bakken på Lia Gård

På Lia Gård kan pilegrimer i både overført og konkret betydning ta en pust i bakken. Å være på vandring gjennom livet er et bilde som ligger dypt plantet i Lias spiritualitet, og noen ganger legges det til rette for å ta beina fatt og gå i fellesskap med andre pilegrimer mot gamle pilegrimsmål.

Lia Gård ligger langs pilegrimsvegen fra Rena i Åmot og møter Østerdalsleden fra Karlstad og Trysil ved Pilegrimssteinen på Åkre.

Mer informasjon

  • Nasjonalt Pilegrimssenters nettside pilegrimsleden.no har informasjon om ulike pilegrimsleder og har kart og planleggingsverktøy som kan brukes på vandringen

  • På Lia Gård finner du et pilegrimstun med stavkirken Johanneskirken. Les mer om prosjektet her

  • Pilegrimsfellesskapet St. Jakob har arbeidet siden 1996 for å revitalisere pilegrimsveiene i Norge og drive opplysningsarbeide om "pilegrimstanken". Les mer på deres hjemmeside pilegrim.no

  • Rendalens idrettslags turgruppe arrangerer jevnlig turer i området