Back to All Events

Kontemplativ retreat – trinn 3


dscf4670.jpeg

«Kom med til et ensomt sted, hvor vi kan være alene, og hvil litt»

inviterte Jesus disiplene. (Mark 6, 31) Slik inviterer vi nå deg til retreat på Lia Gård. Til dager med stillhet og inspirasjon, ledet av to erfarne metodistprester.  

Kontemplasjon

Kontemplasjon er et alternativ til meditasjon. Mens meditasjon tar i bruk sanser og begrepsapparat, søker den kontemplative bønnen å stilne innfor Gud bakenfor egne ord, tanker og forestillinger.

Å søke den indre stillheten er en måte å overgi seg til Gud på, som åpner for indre legedom og en større mottakelse av Guds kjærlighet. Å vende innover blir derfor i neste omgang å vende utover med den kjærlighet man selv har mottatt.

Kontemplasjon gir en erfaring av å henge sammen med alt, både Gud, skaperverk og medmennesker. Vi bruker bønneredskapet "sentrerende bønn" inn i kontemplasjonen.

Dette er en 5-døgns heltaus retreat. Den er for dem som tidligere har deltatt på kontemplativ retreat trinn 1 og/eller trinn 2.

Program

Detaljert program kommer senere. Ankomst vil være søndag ettermiddag, avreise er fredag formiddag.

Hver av retreatdeltakerne vil bo i enkeltrom med håndklær, såpe og sengetøy. Er det noen spesielle forhold vi bør kjenne til, som for eksempel allergier, dietter eller handikap, ber vi om å få beskjed om dette på forhånd.

Innbakt i retreaten blir det også en innføring i labyrintvandring som et supplerende bønneredskap. Labyrintens vei leder inn mot sentrum, slik den sentrerende bønnen gjør det.

Priser

For opphold med helpensjon:

kr 4600,- (Nylia, rom med bad)

Påmelding og mer informasjon

For påmelding og info, kontakt: ola@oslocentral.no

Med forbehold om pris- og programendringer.

Earlier Event: October 17
Nettverksmøte for ignatianske veiledere
Later Event: October 31
Temaretreat i samarbeid med OASE