Pilegrim på Lia Gård og langs Østerdalsleden

Det er mange stier som fører frem til målet, og på Lia Gård kan store og små ta staven i hånd og sette avgårde, i bønn og stillhet, ensomhet eller fellesskap. Eller kanskje bare stoppe opp en stund og hvile seg litt på ferden.

Velkommen til spennende pilegrimsvandring i vill og urørt natur langs Østerdalsledene til Trondheim

Ta Rørosbanen fra Oslo S til Rena og vandre nordover. Eller ta Trysilekspressen fra Oslo S til Innbygda i Trysil og vandre nordover derfra. Østerdalsledene møtes ved Pilegrimsteinen i Rendalen og går som en led nordover til Trondheim.

Østerdalsledene går i åpent skogsterreng, i fjell og små bygdesamfunn, krysser Forollhogna naturpark og ender i Trøndelags åpne landskap. Østerdalsledene egner seg utmerket for enkeltpersoner og smågrupper opptil 6 – 7 personer med enkel og rimelig overnatting og grei tilgang til mat.

Sjekk pilegrimsleden.no eller ta kontakt med retreat@liagard.no eller telefon til Lia Gård 62 46 65 00 for informasjon og vandringshjelp.

Pust i bakken på Lia Gård

På Lia Gård kan pilegrimer i både overført og konkret betydning ta en pust i bakken. Å være på vandring gjennom livet er et bilde som ligger dypt plantet i Lias spiritualitet, og noen ganger legges det til rette for å ta beina fatt og gå i fellesskap med andre pilegrimer mot gamle pilegrimsmål.

Lia Gård ligger langs pilegrimsvegen fra Rena i Åmot og møter Østerdalsleden fra Karlstad og Trysil ved Pilegrimssteinen på Åkre.

Gode lenker

  • Nasjonalt Pilegrimssenters nettside pilegrimsleden.no har informasjon om ulike pilegrimsleder og har kart og planleggingsverktøy som kan brukes på vandringen
  • På Lia Gård planlegges og bygges det også et pilegrimstun med stavkirke, som får navn etter døperen Johannes. Les mer om byggeprosjektet her
  • Pilegrimsfellesskapet St. Jakob har arbeidet siden 1996 for å revitalisere pilegrimsveiene i Norge og drive opplysningsarbeide om "pilegrimstanken". Les mer på deres hjemmeside pilegrim.no
  • Rendalens idrettslags turgruppe arrangerer jevnlig turer i området.


Bildegalleri: Pilegrim på Østerdalsleden

Bildegalleri: Pilegrim på Østerdalsleden

Bilder fra ulike vandringer på Østerdalsleden med utgangspunkt i Lia Gård

Les mer
Lia Gård, et pilegrimssenter i Østerdalen

Lia Gård, et pilegrimssenter i Østerdalen

På Lia Gård har pilegrimstanken vært sterk og levende i mange år, og arbeidet med vandringer og tilrettelegging av pilegrimsleden har pågått jevnt og trutt ved siden av det daglige retreatarbeidet.

Les mer
Forslag til en ukes vandring i Østerdalsleden via Lia Gård

Forslag til en ukes vandring i Østerdalsleden via Lia Gård

Vandring langs Østerdalsleden fra Rena til Øvre Rendal via Lia Gård og Pilegrimssteinen på Åkre - for enkeltpersoner og smågrupper på opp til 7 personer

Les mer
Pilegrimsvandring sommeren 2016

Pilegrimsvandring sommeren 2016

Bilder fra sommerens flotte pilegrimsvandring ledet av Guri Enger

Les mer

Kontakt oss

Adresse: Postboks 106, 2481 KOPPANG
Telefon: 62 46 65 00
E-post: retreat@liagard.no
Kontonummer: 1850.05.14562 Outside Norway: BIC: SHEDNO22 IBAN: NO 44 1850.05.14562

Finn frem

GPS-koordinater
61.56402, 11.17756
 
Klikk her for kart og nærmere veibeskrivelse.

Kategorier